Rákblog

Naplószerűség

Naplószerűség

1. tétel - Andante

Megkezdődött

2021. szeptember 22. - pomperyberlin

2021-09-22

Tegnap kezdődött a kemó. Délután kettőkor kötötték rá az első adagot. Először előkészítő, ha úgy tetszik, bemelegítő jellegű folyadékokat kapott több órás egymásutánban, amit egy ötkerekes tologatható állványra rögzítettek. Ennek közepetáján van még valami ketyegő, időszámoló elemes műszerdoboz, ill. rögtön kettő is (nyilván tartalék a másik). Amikor nála jártam, épp elfogyott az utolsó fél liter, ez után egy kisebb fiolát kötöttek rá a rendszerre, ami hat per alatt csöpögött le. Minden lépést orvos ellenőriz, csak ő kapcsolhatja be az újabb koktélt.

klinikum_buch_5.jpg

Érkezésemkor E. nappali ruhában újságot olvasott, majd elfogyasztotta a vacsoráját. Nagyjából ugyanazt, amit itthon is evett volna. Jó hangulatban volt, semmilyen negatív hatásról nem tapasztalt addig.

Ma szintén ruhában fogadott. Közben megszabadították a tologatható állványtól és a hóna alatt fogott egy kb. egyliteres műanyag, hosszúkás hólyagot, ami úgy van rárögzítve, hogy teljesen szabadon tud vele közlekedni. Beszámolt róla, hogy délelőtt nagyobb sétát tett a komplexum területén és megcsodálta a százéves – gondolom, műemlékvédelem alatt álló – épületeket. Hajdanán ez az egész egy luxuskivitelű pavilon-rendszerű kórház volt, hasonló a Ny-berlini Rudof-Wirchow-Krankenhaus-hoz, csak a villajellegű házak itt nagyobbak. Ezek egy része valamilyen osztály vagy labor, mások irodaépületek, ill. egy onkológiai központ, ami egy másik berlini kórház kihelyezett részlege. A többit, amelyek használaton kívül álltak, lakásokká építik át éppen.

klinikum_buch_1.jpg

Miután a valós kemót tegnap este távozásom után kb. hatkor kezdték és ez az, ami 48 órán keresztül folyik bele, így mára definitív kiderült, hogy pénteken fogják hazaengedni.

Ma délután annyi mellékhatásról számolt csak be, hogy felálláskor némi szédülést érez. Holnap Zsófi fog bemenni hozzá délelőtt, akivel a bejáratnál beszélt meg randevút és a parkban kíván vele sétálni. Reméljük, hogy a mai látogatásom után 16-18 órával holnap képes lesz rá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bionytalansag.blog.hu/api/trackback/id/tr6216697922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása