Rákblog

Naplószerűség

Naplószerűség

A 2. bevetésre várva

2021. október 04. - pomperyberlin

2021-10-03 - a Német Újraegyesítés napja

Nos, hétvégére E. annyira regenerálódott, hogy megszűnt minden panasza, még az időnkénti gyomorfájása is. Klasszabbul érezte magát, mint valaha, így felmerült bennem az incselkedő kérdés, hogy minek visszamenni Buch-ba. Persze, nem komolyan. Kemóban jártas barátaim „megnyugtattak”, hogy az első után ez így szokott lenni, a mellékhatások majd idővel, lassacskán jelentkeznek.

20210929_172757.jpg

A hétvégén családostól sétáltunk a környéken a szép koraőszi / nyárutói időben.

Engem ez a látvány vonz 100 méterre tőlünk.

jatszoter.jpg

 

 

Janót bejáratunkkal direkt szemközt inkább ez:

 

 

 

Elkerülni se lehet, ha jönnek hozzánk.

 

 

 

 

bagger_1.jpg

Műszaki érdeklődésének megfelelően hobbija a markológép. Az első kéttagú szó a papán és mamán kívül, amit eddig kimondott: Bagger. Ez a sárga példány a hétvégén az útkereszteződésnél várta a mai bevetést.

(Nem is értem: kb. másfél évig cseréltek itt mindenféle vízvezetéket, szennyvízcsatornát - helyesebben addig tartott az útlezárás, a munka csak kb. 3 hónapig - míg végre egy éve minden elkészült. Akkor most mi újabb baj lehet?)  

 

jano_kacsakkal_2.jpg

Ja, meg a háp-hápok, szintén 100 méterre tőlünk.

 

 

 

 

 

 

 auenhof_1.jpg

 auenhof_5.jpg

A kacsák után, a hídon át, kicsit tovább Hermsdorf felé balra, egy hajdani parasztporta gazdasági épületei közti hangulatos udvarban található a közkedvelt Auenhof kávéház issssteni, valóban saját készítésű süteményekkel.

 

Janóban lehet bízni, készséggel megeszi - az enyémet is.

auenhof_3.jpg

 

Érdekes, az oda vezető gyalogösvény melletti reklámtábláról felismeri, amin csak egy kávéscsésze látható, a kávézó még nem. Ilyenkor felcsillan a szeme, hevesen mutogat a táblára, meg előre, és határozottan oda akar menni - elsősorban a miniszökőkút és a mellette tanyázó kerámia varangyosbékák miatt. A kulinária csak szombat-vasárnap van nyitva, de Janó még nem ismeri a naptárt, így ha hétközben járunk arra, gyakran szomorú, és dühösen döngeti a zárt kaput.

 

 

 

2021-10-04

Ma reggel megint leszállítottam E-ot a kórház bejáratához. Holnap fogják beültetni neki a megígért „port”-ot, tehát ma még nem történik semmi. Illetve addig is nyilván kiértékelik a háziorvosnál megejtett múlt pénteki vérvétel eredményét.

A bejegyzés trackback címe:

https://bionytalansag.blog.hu/api/trackback/id/tr716708082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása